17. joulukuuta 2010

Projekti: Android Location Aware Reminder Mechanism

Tänä syksynä Jyväskylän ammattikorkeakoulu tarjosi ohjelmistotekniikan opiskelijoille useita mobiiliohjelmoinnin kursseja. Android-ohjelmoinin kurssin harjoitustyönä koodasimme Jani Koskelan kanssa ohjelman, mikä antaa käyttäjälle muistutuksia sijainnin perusteella.

ALARM tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden tallentaa muistutuksia, jotka ovat kiinnitettyjä tiettyyn sijaintiin. Käyttäjä voi esimerkiksi laittaa itsellensä muistutuksen käydä ostamassa kitaraan kieliä seuraavan kerran kun liikkuu keskustassa. Hälytystä varten tallennetaan viestin otsikko, muistutusteksti, koordinaatit ja hälytyssäde. Käyttäjän tullessa hälytyssäteelle kohteesta puhelin antaa huomautuksen äänen, värinän sekä puhelimen ruudun muistutusalueelle tuleven ikonin kera.

Softaa kohtaan on ollut ainakin kaveripiirissä kiinnostusta, joten päätimme jatkaa sen kehittämistä kurssin jälkeenkin. Tarkoitus on laittaa ohjelma jossain vaiheessa Androidin markettiin kaikkien halukkaiden saataville, mutta sitä ennen se kaipaa vielä hieman viilailua. Koko lähdekoodi on jo julkaistu GPLv2-lisenssin alla, joten jos intoa löytyy, niin halukkaat voivat jo sen kääntää ja asentaa puhelimeensa.

Aioin kirjoittaa aiheesta jutun, missä olisin purkanut kehityksen aikana vastaan tulleita ongelmia, mutta sitten tulin siihen tulokseen, että kurssin päätteeksi pitämämme esityksen diasarja ajaa kutakuinkin saman asian huomattavasti tiiviimmässä muodossa.



Esitelmän tekemisen jälkeen olemme mm. lisänneet puuttuneet suomennokset, sekä korjailleet bugeja. Tällä hetkellä olen lisäämässä sijainnin valintaa katuosoitteen perusteella. Kirjoittelen aiheesta lisää, kun saan aikaiseksi tehdä julkaisukäännöksen lukijoiden testattavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti