31. lokakuuta 2013

Good morning Prague

Ensimmäinen aamu Prahassa on valjennut. Aamu alkoi suurkaupungin ääniin totutellen. Raitiovaunut, bussit, autot, hälytysajoneuvot, kirkonkellot ja jopa hevosvaunut pitävät aikamoista mekkalaa. 

Matka sujui melko kivuttomasti flunssasta ja pienistä ärsykkeistä huolimatta. Matkalaukku oli muutaman kilon  ylipainoinen ja lisäkilot oli hinnoiteltu edukkaasti á 9 EUR. Sitten turvatarkastuksessa sain lähes täyden palvelun, kun pääsin purkamaan käsimatkatavarat kokonaan, ottamaan kengät pois ja sitten vielä tullimies varmuuden vuoksi hipelöi hieman. Lentokoneessa oli joku kajaanilainen työporukka yhteistyökumppanin tarjoamalla virkistäytymismatkalla Prahaan. Ilmeisesti virkistäytyminen oli aloitettu jo bussin lähtiessä Kajaanista ja herrat alkoivatkin olla jo suorastaan bilemeiningeissä koneeseen päästyään. Arttu Wiskari mainittiin aika monta kertaa keskusteluissa ympärilläni.

Prahaan laskeuduttua otin sitten lentokentältä taksin kaverin kämpille. Ei tainnut ajaa keskustassa missään vaiheessa alle kahdeksaakymppiä. Järjetöntä slalomia autojen välissä ja läheltä piti -tilanteitakin oli muutama.

Kaverin kämpille päästyäni joimme pienet skumpat saapumisen kunniaksi. Molemmat oli pitkä matkustuspäivä takana, joten yhdessä tuumin siirsimmen varsinaisen bilettämisen viikonlopulle. Skumpan jälkeen tilasimme ruokaa ja sen jälkeen nukkumaan. 

Oman kämpän avaimet saan ilmeisesti tänään. Ennen perjantaita tuskin kuitenkaan varsinaisesti muutan sinne, koska vaikka siellä on sänky, niin siitä ilmeisesti puuttuu patja. Tänään neuvottelemme vuokranantajan kanssa siitä, mitä kalusteita haluan kämppään. Lisäksi pitää tässä pikimmiten hommata tsekkiläinen SIM-kortti, internet-liittymä ja pankkitili.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti